Голема победа за француските демонстранти.Владата одлучи да ја повлече одлуката за такса на горивата по што цената автоматски ќе биде пониска.

Демонстрантите неколку денови одржуваа жестоки протести, палеа продавници, уништуваа објекти, сето тоа во организација на т.н „жолти елеци“.

Властите во Париз дури и размислуваа за воведување на вонредна состојба, но по најновата одлука се очекува смирување на тензиите.