Во видеото што го објави на својот твитер профил, претседателката на Европската комисија Урсула Фон Дер Лајен таа говори дека Русија мора финансиски да плати за штетите што ги направи во Украина и дека е неопходен трибунал во Хаг за руската агресија. Сепак, делот каде таа говори за 100.000 загинати украински војници е исечен.