Руската армија изврши напад врз „Легијата на странци““ во Доњецката народна репубика’ при што загинаа околу 100 платеници;

Одбиен бил нападот на украинската војска во областа Доњецк а убиени се околу 70 војници:Уништено е складиштето за муниција на повеќецевни системи за фрлање гранати „Химарс“ во близина на Дњепропетровск. Покра тоа уништени се четири украински складишта за муниција во регионот Запорожје.