Францускиот претседател Емануел Макрон го има можеби најдоброто летало од европските лидери. Тој за сите патувања лета со „Аirbus A330-200“ кој е вистински ѕвер во воздух и еден од најдобро опремените авиони.

„Ербас А330“ е авион со двојни мотори со длабок воздух со среден и долг дострел. Верзиите на А330 имаат опсег од 5.000 до 13.430 километри (2.700 до 7.250 наутички милји, 3.110 до 8.350 милји) и можат да сместат до 335 патници и да носат 70 тони товар.