Владата на Чешка се откажа од плановите за отворање продавници кои не продаваат основни потреби од следната недела затоа што болниците сè уште се под притисок поради зголемувањето на бројот на новозаболени со Ковид-19

Министерот за индустрија Карел Хавличек го објави тоа на „Твитер“.