Заменик италијанскиот премиер и лидер на десничарската Лига, Матео Салвини денеска изјави дека има се поголеми симпатии кон новиот лидер на британските конзервативци и иден премиер Борис Џонсон.

Салвини изјави дека уште повеќе го цени Џонсон откако поранешниот британски премиер Тони Блер изјави дека тој ќе биде поопасен од неговата Лига.

Салвини на Твитер му посака на Џонсон „се најдобро“ на новата функција.