Се поголем број на политичари и експерти во САД излегуваат со критики за однесувањето на претседателот на Украина Зеленски. Разочарувањето се зголеми особено откако Зеленски се обиде да ја обвини Русија за ракетите кои завршија во Полска.

Па така, Доналд Трамп јуниор се праша дали сега САД ќе престане да троши милијарди долари за вооружување на Украина.

Сепак најдалеку отиде политичкиот аналитичар Мет Волш кој отоврено истакна.

Зеленски е еден од најопасните психопати на планетата.