Претседателот на СДСМ, Зоран Заев вели дека во последниот период прочитал три книги, меѓу кои и таа напишана од трагично загинатиот кошаркар, Коби Брајант.

– „Од Букурешт до Преспа – Сведоштва на едно време: Македонија 2008-2018“, зборник од група автори во издание на Фондацијата Отворено општесто, „Сите наши тела“ од Георги Господинов и „Mamba Mentality“ од Коби Брајант – изјави Заев во интервју за „Прес 24“