Мајката на најдобрата тенисерка на светот Дијана Ѓоковиќ смета дека за проблемите на нејзиниот син е виновна сопругата Јелена! Мајката и снаата со годинине се во добри односи, а тоа е толку изразено што повеќе не може да се крие.

Сопругата на Новак Јелена не била со неговите родители Дијана и Срѓан и неговиот брат кога организираа протести за поддршка, што е јасен показател дека меѓу нив има конфликт.

Дијана никогаш не се согласувала со начинот на живот на Новак, кој се променил откако таа е со Јелена посебно во делот на исхраната и на вакцините.