Дилета Леота е една од најпознатите спортски новинарки во светот. Оваа страстна Италијанка е сон на многу фудбалери во Серија А но никој се нема пофалено дека ја има заведено.

Нејзината кариера накратко беше засената кога на социјалните мрежи беа објавени фотографии на кои таа е целосно гола.

Но, тој период е зад нас и сега таа е повторно среќна во работата, но и во љубота