Во Скопје денеска започна Европското првенство за ракометари. Натпреварите се играат во спорткиот центар „Борис Трајковски“.

Центарот за таа цел е нашминкан и среден како што доликува. Но, тоа не може да се каже за просторот околу арената. На паркингот пред салата има купишта ѓубре и полни контејнери. Ова сигурно е грда слика пред странските гости и туристи.

Навистина е неразбирливо како градските и општинските служби не се сетија да го исчистат овој простор за да не се резилиме како домаќини.

Погледнете на што наликува.