Во официјален допис од ФИФА/УЕФА испратен до Фудбалската федерација на Македонија, освен името на нашата држава има направено измена и во името на ФФМ.

Иако федерацијата официјално не е преименувана, во овој допис сме напишани како Фудбалска федерација на Северна Македонија.