Навивачот на Црвена Звезда Лазар Вукичевиќ се води како исчезнат од лани во октомври.Неговото тело се уште не е пронајдено но по претресот на куќата во Ритопек се најдени траги од неговата крв.Полицијата дошла до сознанија дека на Лазар му е исечен јазикот и бил сурово мачен.

Пред да биде доведен во куќата на Веља нему како опомена му поставиле бомба под „поршето“ но тој не ја разбрал сериозно.