Вардар дефинитивно оштетен на дербито во Тетово. Фотографијата покажува топката со целиот обем ја помина гол линијата на Шкендија по ударот на Филип Најдовски.

Судијата тоа не го виде, топката отскокна и играта продолжи. Да имаше македонското првенство ВАР технологија многу работи ќе беа подруги..вака остана конечниот резултат 1-0 за тетовци.