Вчерашниот меч меѓу Шкупи и Динамо Загреб е главна тема во српските медиуми. Но, тоа не е поради резултатот или мечот туку поради скандирањето на навивачите на Шкупи „Шверцерите“.

Тие во текот на целиот меч скандираа „Уби уби Србина“ и „Умри Умри Србија„ а на источната трбина беа закачени врзани заедно албанското и хрватското знаме .