Нејмар е под големи критики дека не го дава максимумот на теренот и оти повеќе гледа која девојка ќе ја однесе во кревет.Списокот е долг, Србинки, Хрватици, Бразилки…

Една од нив е и српската старлета Сораја Вучелиќ која имала кратка афера со Нејмар. Таа е позната по луксузниот живот и бујните гради.

Нејмар има син со сонародничката Каролина Дантас.