Еден од најдобрите светски тенисери Рафаел Надал кој стана омразен на Балканот по одобрувањето на Австралија да не дозволи Ѓоковиќ да игра на турниротима необични ритуали за време на мечот.

Тоа посебно се однесува пред сервирањето кога ја помазнува косата, потоа се фаќа за задникот и ги вади пикнатите шорцеви и на крај се фаќа за носот и си ја мириса раката.
Новинарите открија дека Шпанцот пати од импулсисно компусивно пореметување.

Станува збор за болест во кој заболените се раководат според одредени ритуални и сопствени правила.Па така Разаел секогаш на теренот со десна нога, користениот пешкир го става од десна страна, а пак шишенцата за освежување мора да бидат совршено поредени.