Нови маки за Новак Ѓоковиќ!

Француската министерка за спорт Роксана Марасинеану одлучи дека вакцината ќе биде задолжителна за сите учесници за јавни настани  во Франција.

Маракиеану потпиша закон за „задолжителна вакцинација“ за многу општествени активности, вклучително и спортски настани, па Новак Ѓоковиќ нема да може да учествува на Ролан Гарос доколку не биде вакциниран.

Претходно беше познато дека е потребен сертификат за вакцинација и за Вимблдон и за УС Опен.