Еден од најпознатите турски тренери, Фатик Терим е позитивен на корона вирус.Оваа информација внесе вистина паника во фудбалската јавност во Турција ако е знае дека нивното првенство се играше до пред неколку денови.

Се уште не се знае како 67 годишниот тренер на Галатасарај го добил вирусот но ќе се испитуваат сите кои биле во непосреден контакт со него.

Оваа информација за сигурно значи дека турското првенство нема да продолжи во скоро време.