Бугарската химна беше исвиркана од 20.000 гледачи на Градскиот стадион. Атмосферата на трибините е одлична и се виорат македонски знамиња. Нашата химна во еден глас ја пееја фудбалерите и публиката. Македонската химна беше пуштена во целост па целата јавност слушна за Гоце Делчев и Илинденците.