Кристјано Роналдо ја покажа својата човечност.  Семејството на малиот Гаврил Џурџевиќ побарале да помогне за лечење на нивниот син.Тие не побарале пари туку дрес за да го дадат на аукција.

Роналдо веднаш го ипратил својот дрес кој ќе биде даден на аукција. Почетната цена е околу 8.000 евра.

Гаврило има осум месеци и боледува од спинална мускулна атрофија.