Хелен Вуд во Велика Британија стана позната како проституката со која беше фудбалерот Вејн Руни. Десетина години подоцна Хелен вели дека и жал за сопругата на Руни бидејќи со неа ја изневерил иако тогаш не чуствувала никаква вина.

Лошо се однесував во таа ситуација. Си викав „ако сака да биде со него тоа е нејзина грешка“. Сега сум малку постара и размислувам дека таа сепак е мајка која сака да биде со своето семејство. Знам со што се соочуваат жените кои се измамени – размислува Хелен.

Сепак, сексот со Руни таа добро си го наплати откако издаде книга и ги раскажа сите пикантерии.