Дилета Леота е една од најпознатите водителки во Италија.Нејзина специјалност е Калчото. Кога ќе се појави на ТВ гледачите воздивнуваат а пак италијанските фудбалери се тепаат кој попрво да ја однесе на вечера. Дилета вели дека не сака да го меша бизнисот и задоволството па ги одбива сите покани за излегување со фудбалерите.

Но, затоа пак редовно објавува фотографии на социјалните мрежи за фудбалерите дополнително да „збеснат“.