Новак Ѓоковиќ имаше емотивен говор по победата во Австралија.Тој е тажен што оваа година не почна добро а дополнително го растажи загинувањето на неговиот пријател Коби Брајант

Се заблагодарувам на мојот тим, фамилијата, братот.На грд начин почна годинава, прво пожарите во Австралија па трагичното загинување на личноста која ми е блиска а тоа е Коби Брајан. Ова не потсетува дека треба да се држиме заедно и да бидеме со фамилијата, со луѓето кои не сакаат. Се натпреваруваме но и ма поважни работи и треба да бидеме свесни што се случува околу нас-рече Ноле.