Катар сериозно ја сфати организацијата на светското првенство во 2022 година. Иако нивниот избор беше скандалозан сепак ова ќе биде првенство на кое фудбалерите ќе играат на најмодрерни стадиони кои ќе чинат 10 милијарди долари.

Еден од нив е „Lusail Iconic“ на кој ќе се игра свеченото отворање и финалето. Ќе прима 80.000 луѓе и личи на вселенски брод. Се уште е во фаза на изработка и се очекува да биде готов за година и половина.

Погледнете како ќе изгледа.