Фановите на тенисот сигурно мислат дека Новак Ѓоковиќ, Роже Федерер или пак Рафаел Надал имаат најмногу заработено.Тоа не воопшто бидејќи еден од најбогатите тенисери доаѓа од Романија.

Да, од Романија, иако оваа земја никогаш не дала големи тенисери. Еден од нив Јон Циријак кој играше тенис во шеестетите и седумдесеттите години. Иако никогаш не направи голема кариера , по завршувањето со тенисот се што фати позлати.

Најнапред беше агент на Борис Бекер, Штефи Граф, Марат Сафин, Горан Иванишевиќ. После деведесетите години  станува застапник на Метро и на Мерцедес и стекнува огромно богатство.

Денеска живее во Монте Карло со своите три деца но има и 32 вонбрачни. Со овие простори го поврзува пријателството со Боба Живоиновиќ со кој станаа и партнери во бизнисот со автомобили а им беше и кум на свадбата со Лепа Брена.