Во Македонија веќе започна еуфоријата за собирање на сликички од албумот Панини. За ова Европско првенство еуфоријата е уште поголема ако се знае дека на него учествува и нашата репрезентација.

Но, оние што го собираат албумот забелжаа дека играчите од сите репрезентации се во стандардните дресови, додека Пандев, Елмас, Барди, Алиоски се во обични „Jako“ маички за тренинг.