Перл Гонзалес доли години беше неприкосновена во рингот во УФЦ категоријата. Беше страв и трепет во рингот се додека не и забранија да се натпреварува. Сигурно се прашувате зошто.

Тоа не е поради тоа што никој не можел да ја победи туку поради големите гради. Перл вградила силикони и организаторите биле загрижени за нејзиното здравје и ударите што може да ги претрпи.