Постарите љубители на тенисот сигурно ќе се сетат на Габриела Сабатини. Аргентинката во осумдесетите и почетокот на деведесеттите години беше најдобра тенисерка во светот но и модна икона. Беше заштититно лице на многу брендови а имаше и парфем со нејзиното име.

Се откажа од тенисот на само 26 години бидејќи како што има изјавено веќе не и причинувал задоволство.

Денеска има 48 години и изгледа се уште привлечно како во младоста.