На денешен ден 1972 години се случи една од најголемите спортски трагедии. На Олимписките игри во Минхен палестинската терористичка органзација Црн септември“ уби 11 израелски спортисти.

Осумина палестински терористи преоблечени како спортисти ја прескокнаа оградада во Олимпиското село и влегоа во апартманите каде беа Израелците кои беа убиени на спиење.
Терористие бараа ослободување на 234 затвореници во Израел но тоа никогаш не се случи а неколкумина од доживеаа длабока старост и играа во документарни филмови во кои говореа како го извеле нападот.