Легендата на Вардар Веселин Вујовиќ ја искоментира состојбата во Црна Гора како роден Црногорец. Тој вели дека луѓето тешко живеат и оти е нормално луѓето по 30 години да гласаат за промени. Затоа, вели тој добро е што си заминува Ѓукановиќ но оти него најмногу му пречи антагонизмот кон Србите во Црна Гора.
Им пречат српски знамиња.Па со години Мило победуваше со албански знамиња. Мене не ми пречи бидејќи и Албанците се граѓани на Црна Гора. Не можеш на граѓанин на Црна Гора да му забраниш да се чуствува како Србин. Оставете ги да живеат-вели Вујо.