Девојка на Јаник Синер е Марија Браќини, со која е во врска повеќе од три години.И Јаник и Марија се посветени на кариерата, а приватниот живот го држат подалеку од љубопитните медиуми и јавноста, па на профилите на социјалните мрежи немаат ниту една заедничка слика.

Марија е модел и инфлуенсер на социјалните мрежи. Нивната врска започна во 2020 година, но раскинаа во 2021 година. Сепак, набрзо ја обновиле љубовта која трае до ден денес.