Етери Тутбериџе е жена која зад себе има блескава тренерска кариера, под чија тренерска палка многу лизгачи стигнаа до светскиот врв, но приказната зад сцената воопшто не е сјајна…

Таа повторно се најде во центарот на вниманието бидејќи од нејзината позната школа за лизгање се појави уште една ѕвезда – Маргарита Базиљук, која веќе на 13-годишна возраст стана шампионка на Русија во скокови во уметничко лизгање.

Таа е позната како тренер од пеколот бидејќи ги мачи своите штитенички но тие стануваат шампиоки.Таква во деведесетите беше и самата Етери.