Еден од најдоборите играчи во историјата на фудбалот Диего Армандо Марадона можеше да го има секој автомобил што ќе го поскапа.Но тој никогаш не го заборави првиот автомобил кој го купил од првиот професионален договор.

Минатата година беше продаден последниот автомобил што го возеше починатиот аргентински фудбалски гигант Диего Армандо Марадона, а сега низ светот се прошири веста дека првиот автомобил на славниот фудбалер е ставен на аукција.

Тоа Фиат 128 ЦЛ од 1982 година. Гордиот сопственик ветил дека ќе го чува и оти нема никогаш да го продаде.