Еден од најдобрите светски фудбалери во историјата има сериозни здравствени проблеми. Лекарите забележале дека Марадона има внатрешно крварење и ќе биде подложен на операција.

Ендоскопскиот зафат ќе биде напревен во Буенос Аирес, а со Диего постојано се неговите деца.

На професионален план тој доживува само неуспеси и беше отпушен од клубот од Мексико а претходно си замина и од Белорусија.