Албанското првенство изобилува со напната атмосфера како на теренот така и на трибините. Жестока тепачка се случи на мечот помеѓу Тирана и Партизани. Домашните навивачи и гостинските навивачи се симнаа на теренот и почнаа брутално да се тепаат.

Главите на навивачите за кратко време беа крвави, а редарите безуспешно се обидуваа да ги раздвојат.

Затоа мораше да реагира полицијата, па дури и да се качи горе на трибините каде беа водачите на хулиганите кои диригираа како да се постапува.

Погледнете