Иако го бие глас дека е арогантен и дека не сочустува со болката на обичните луѓе, Кристијано Роналдо докажа дека сепак не е од камен. Тој ја покажа својата хумана страна и повика дете од Бристол, Англија кое боледува од тумор на главата да дојде на негова сметка во Торино.

Детето и неговата помала сестричка беа во кампот на Јувентус, го разгледаа стадионот се сликаат со ѕвездата и добија подароци.Секоја чест за она што го направи.