Репрезентативците на Азербејџан се револтирани од однесувањето на публиката во Приштина за време на натпреварот против Косово во Лигата на Нации. Тие се навредени што им беше свирено за време на интонирањето на химната и велат дека е основна култура да се почитува гостински тим и држава.

И покрај се мора да бидете човек и да ја почитувате другата нација.Фактот што ни беше исвиркана химната значи дека не го почитуваат противникот. Владата на мојата земја направи вистински потег што не го призна Косово бидејќи тие не се држава туку пештера- изјави репрезентативецот на Азербејџан Гурбанов.