Србинот Јокиќ е прогласен за МВП во НБА лигата и можеби најплатениот играч.Тој важи за скромно момче кој ужива да биде во својот роден град Сомбор.Таму гради палата за родителите и двата брата.

Никола има една голема страст а тоа се коњите. Поседува ергела од неколку скапоцени коњи со кои учествува на трки.

Сака и бесни автомобили, посебно „Мерцесдес хамер“ за кој издвои 250.000 долари.

Погледнете