Петра Дивац, ќерката на познатиот кошаркар Владе Дивац, отворено проговори за сите работи кои ги доживеала во детството. Таа е посвоена и истакнува дека од сè излегла многу посилна и победничка, сето тоа со помош на нејзиното семејство кое секогаш било тука за неа.

Искрено, не го  обвинувам родителот што го дава детето на посвојување, затоа што мислам дека во тој момент прави се најдобро за тоа дете. Којзнае кои се причините за тоа. Можно е да нема услови да го воспитува, па му дава можност за подобар живот. Животот не принудува да правиме се и сешто, па не се чувствувам виновен, а не ги обвинувам ниту моите родители.Не знам под кои околности ме дале но не ги осудувам и многу сум им благодарен, бидејќи мојата биолошка мајка не ме абортирала и денес сум тука и зборувам за тоа сосема нормално.