Навивачите на ЦСКА Софија на социјалните мрежи се пофалија со фотографии од гостувањето во Рим. Тие ја бодреа својата екипа на дуелот против Рома во Конференциската лига.

По улициците на Рим тие отпоздравуваа со раширени раце кренати нагоре, карактеристично за нацистите во Втората светска војна