Фотографиите на „Република“ на клубскиот автобус на ЦСКА Софија предизвика големо внимание. На автобусот со црвена боја беше испишано логото “„нема иднина без историја“ што беше сфатено како провокација со оглед на актуелната политичка ситуација.

Но, бугарскиот клуб има уште еден автобус на кој нема вакво лого туку пишува „Ние сме ЦСКА едни од многуте“.

Случајно или не, Армејците“ од Софија решија да не допатуваат со овој црн автобус во Скопје.