Најдобриот бугарски фудбалер Христо Стоичков деновиве се наоѓа во Италија каде ги посетува играчите со кои играл. По Џиџи Буфон со кого играа во Парма, популарниот Христо го посети и Роберто Баџо. Популарната десетка беше главен играч во освојувњето на Италија на Светското првенство во САД во 1994 година.

Таму Бугарија постигна најдбар резултат и генерацијата на Сточков беше четврта на светот.