Познато е дека одбојкарките се едни од најубавите спортистки во светот. Високи, стројни во добра форма.

Таков пример е и Франческа Капичини, италијанска одбојкарка која реши своите обожаватели да ги почести со фотографии како ужива на годишниот одмор на кој полни батерии за следната сезона.