Повеќе од 100.000 жители на Торонто излегоа да ја прослават титулата во НБА лигата. Целиот град беше на нозе, се пиеше во огромни количини.

Ова е прв пат тим од Канада да ја освои тутулата во американската професионална лига. На прославата сигурно присуствувале голем број Македонци што живеат во Торонто а згора на тоа еден од основачите на клубот, Битоф, е Македонец по потекло.