Најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ пред враќањето од Мелбурн даде  интервју за „Канал 9“ и „Денес шоу“.

Тој зборуваше за бројните предизвици со кои се соочува, особено кога се во прашање семејството и децата.

Има една изрека овде во Србија: Можеш да не убиеш, но не можеш да ни го убиеш духот, нашата душа. Јас верувам во тоа. Погледнете колку тенисери во историјата успеале, што сум јас? Не го велам тоа за да се пофалам, туку за да се потсетам, да се штипнам, да погледнам што сум направил – изјави српскиот ас.