За денешниот меч против Русија, Брестовац за првпат на ова првенство ќе смета на Михајло Младеновиќ, а ќе игра и Дарко Георгиевски кој беше во составот и за првите два меча.

На натпреварот нема да играат бековите на Еурофарм Пелистер, Марио Танкоски и Мартин Велковски.

Мечот меѓу Македонија и Русија почнува од 15:30 часот.