Крај на доминацијата на Новак Ѓоковиќ во Мелбурн.Јаник Синер го запре на патот кон нова титула во Австралија опен.Италијанецот го имаше мечот на животот и му одеше буквално сѐ.Во првите два сета буквално го разбие. Третиот се играше тај брејк кој го доби Ноле а во четвртиот продолжи доминацијата.Апсолутно заслужено.

 

Го чекав овој меч.Од Новак може многу да се научи.Сѐ е ова еден пат кој мора да се помине. Играме слично, тој е добар сервер и се обидував да го терам да се движи што е можно повеќе-рече Синер.