Бугарски екипи кои се наоѓаат на подготовки во Анталија не сакаат да играат со македонски кои исто така се наоѓаат во Турија, пишува „Спортспорт.мк.

Политички биле причините што Бугарите не сакаат да играат против Македонци.Досега меч одбила екипата на Добруџа која требало да игра против Вардар како и екипата на Пиртин која одбила меч со ФК Скопје.