Европските шампиони решија да поминат неколку заеднички денови во Хрватска.Газда Самсоненко ги честеше за успешната сезона. Ова беше добра можност за неколкудневно дружење и уживање.

Покрај оние што останаа во тимт дојдоа и тие  што  заминаа што само покажува колкаво другарство владее меѓу нив.тие ги посетија, Опатија, Хвар, Сплит и не пропуштија да постават фотографии на социјалните мрежи.